Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Ανακοίνωση Νικητών

Το 121 Words διοργάνωσε έναν νέο μεγάλο λογοτεχνικό διαγωνισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών στις 14 Φεβρουαρίου όπου διακρίθηκαν οι παρακάτω 20 συγγραφείς με αλφαβητική σειρά:

Ανδρεάτος Νίκος - Τι άραγε;

 Αντωνιάδου Έλενα - Ήλιος

 Βουδούρη Τάνια - Αλληλεπίδραση

 Γεργατσούλης Βασίλης - Η φορεσιά των λουλουδιών

 Γεροντάρα Ειρήνη - Χωρίς λέξεις

► Δευτερέβου Κατερίνα - Ναχίντ

 Έβανς Ιουλία - Γαλάζιο και κόκκινο

 

 Θάνος Σταύρος - Το κόκκινο μπαλόνι

 

► Θεοδοσίου Κατερίνα - Εύθραυστα πράγματα

 

► Καϊάφα Ιωάννα - Μια λέξη από ελπίδα

 

► Νέρφ Μαρία - Έχε το νου σου

► Παπαγεωργίου Ντόρα - Λέξεις αγάπης

 

► Παπακωνσταντίνου Μαριλένα - Το φύσημα

 

► Παπανικήτα Αγγελική - Ο πειρασμός

 

► Πιτσιλλή Ιωάννα - Κουστούμια και στολές

 

► Σουρλατζή Aικατερίνη - Οι αστερίες

 

► Στελλάκη Αλεξάνδρα - Αίνιγμα από καρδιάς

 

► Φυτάκης Αργύρης - Ανεμπόδιστες σχέσεις

 

► Χρηστάκη Μαρία - Η καρδιά του Νικόλα

► Χριστοφοράτου Ελένη - Σε δύο πράξεις

Διοργάνωση:

Το 121 Words είναι μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στη διάδοση της λογοτεχνίας flash fiction. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε, να γράψετε και να δημοσιεύσετε ηλεκτρονικά μικρές ιστορίες των 121 λέξεων ακριβώς.

Ευχαριστούμε θερμά:

Μικρή μου Καρδιά

Μικρή μου Καρδιά

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις 491 υποψήφιες ιστορίες του νέου μας λογοτεχνικού διαγωνισμού που περιέχουν αυτούσια την φράση «η καρδιά του παιδιού» και μεταφέρουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Η νικήτρια που αναδείχτηκε μέσα από την ψηφοφορία του κοινού ήταν η Αλεξάνδρα Στελλάκη με την ιστορία «Αίνιγμα από καρδιάς» και συνολικά 318 ψήφους, η οποία είναι συνδρομήτριά μας και έτσι κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 242 ευρώ. Για ακόμα μία φορά ευχαριστούμε θερμά όλους τους συγγραφείς και τους αναγνώστες που συμμετείχαν τόσο στον λογοτεχνικό μας διαγωνισμό όσο και στην ψηφοφορία.  

 

Μέρος των εσόδων από τα βιβλία θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», ενώ τα υπόλοιπα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ιστοσελίδας και των συνεργατών που βοήθησαν αφιλοκερδώς.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

Η συλλογή “25 Ιστορίες επί 121 λέξεις ίσον 3.025” που προέκυψε από τον πρώτο μας λογοτεχνικό διαγωνισμό

Διάσταση: 14,5εκ. επί 14,5εκ. 

Αριθμός σελίδων: 60

Μία δίγλωσση συλλογή

λογοτεχνίας flash fiction

Τιμή: 5,00 €

Μικρή μου Καρδιά - Little Hearts

 

 

 

 

Νίκος Ανδρεάτος, Έλενα Αντωνιάδου, Τάνια Βουδούρη, Βασίλης Γεργατσούλης, Ειρήνη Γεροντάρα, Κατερίνα Δευτερέβου, Ιουλία Έβανς, Σταύρος Θάνος, Κατερίνα Θεοδοσίου, Ιωάννα Καϊάφα, Μαρία Νέρφ, Ντόρα Παπαγεωργίου, Μαριλένα Παπακωνσταντίνου, Αγγελική Παπανικήτα, Ιωάννα Πιτσιλλή, Aικατερίνη Σουρλατζή, Αλεξάνδρα Στελλάκη, Αργύρης Φυτάκης, Μαρία Χρηστάκη και Ελένη Χριστοφοράτου.

Με χαρά σας παρουσιάζουμε την τρίτη μας δίγλωσση συλλογή με τίτλο «Μικρή μου Καρδιά - Little Hearts», η οποία πρόεκυψε μέσα από τον νέο λογοτεχνικό διαγωνισμό μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών και ξεπέρασε τις 491 συμμετοχές. Η κριτική επιτροπή ανέδειξε τις 20 νικητήριες ιστορίες των 121 λέξεων ακριβώς που περιέχουν αυτούσια την φράση «η καρδιά του παιδιού» και μεταφέρουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Η αποστολή της συλλογής σε όλη την Ελλάδα

γίνεται χάρη στην ευγενική χορηγία του:

Το aR-shop δημιουργήθηκε για να καταστήσει το βιβλίο προσιτό σε όλους, προσφέροντας τις χαμηλότερες τιμές, άψογη προσωπική εξυπηρέτηση και άμεση αποστολή
 

Πληροφορίες και Όροι διαγωνισμού

Ποιοι ήταν οι κανόνες της ψηφοφορίας;


Ο μεγάλος νικητής αναδείχτηκε μέσα από την ψηφοφορία του κοινού που ξεκίνησε στις 2 Απριλίου και διήρκησε έως και 12 Απριλίου. Οι 20 συγγραφείς που διακριθηκαν είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο των 121 ευρώ. Οι συγγραφείς που διακρίθηκαν και είναι συνδρομητές του 121 Words στις 2 Απριλίου (οι συγγραφείς σηματοδοτούνται με πράσινο χρώμα στην λίστα των νικητών παραπάνω) διεκδίκησαν το διπλό ποσό, δηλαδή τα 242 ευρώ. Για την ομαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή της ψηφοφορίας ίσχυσαν οι παρακάτω κανόνες: - Κάθε άτομο μπορούσε να ψηφίσει έναν αγαπημένο του συγγραφέα, για να τον βοηθήσει να αποκτήσει το χρηματικό έπαθλο. - Κάθε άτομο είχε δικαίωμα να ψηφίσει μόνο μία φορά. Σε περίπτωση επανάληψης ψήφου από το ίδιο email, διαγράφτηκαν όλες οι καταχωρήσεις πέραν της αρχικής. - Κάθε άτομο που ψήφισε έλαβε αυτόματο email επιβεβαίωσης. Εκεί βρισκόταν ένας σύνδεσμος, τον οποίο τους ζητήθηκε να πατήσουν ώστε να καταμετρηθεί η ψήφος τους. - Οι υποψήφιοι συγγραφείς είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν τον εαυτό τους, εφόσον το επιθυμούσαν. - Η πρόοδος της ψηφοφορίας αναρτήθηκε κάθε βράδυ μεταξύ 22:00-23:00 στο facebook event του διαγωνισμού. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του 121 Words εξασφάλισε σε καθημερινή βάση την εγκυρότητα των ψήφων και διέγραψε όσες ψήφους ήταν άκυρες. Την τελευταία ημέρα της ψηφοφορίας (12 Απριλίου) δεν έγινε ανάρτηση, προκειμένου να γίνει εκ νέου ένας τελικός έλεγχος του συνόλου των ψήφων. - Ο μεγάλος νικητής θα ανακοινωθεί στις 16 Απριλίου και θα ενημερωθεί ηλεκτρονικά για το πώς θα παραλάβει το χρηματικό του έπαθλο. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ.
Ποιες είναι οι φάσεις του Διαγωνισμού;


14 Φεβρουαρίου-5 Μαρτίου: Υποβολή ιστοριών για τον διαγωνισμό. 15 Μαρτίου: Ολοκλήρωση ηλεκτρονικής δημοσίευσης των υποψήφιων ιστοριών μέσα στο Urnovl στη συλλογή «Μικρή μου Καρδιά» και έναρξη αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή. 2 Απριλίου: Ανακοίνωση των 20 νικητών του διαγωνισμού. 2-12 Απριλίου: Έναρξη ψηφοφορίας κοινού μεταξύ των 20 συγγραφέων, ώστε να προκύψει ο μεγάλος νικητής που θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο. 16 Απριλίου: Ανακοίνωση του μεγάλου νικητή του διαγωνισμού. Κυριακή 22 Απριλίου στις 17:00: Η παρουσίαση της δίγλωσσης συλλογής στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Fantasmagoria, που θα πραγματοποιηθεί 21-22 Απριλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 1. Θα μας βρείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου στο περίπτερο του 121 Words. Τετάρτη 9 Μαΐου στις 20:00: Η δεύτερη παρουσίαση της δίγλωσσης συλλογής στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο-καφέ Αθηναίων Πολιτεία, στην αίθουσα Δέος (1ος όροφος), Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου 33, Θησείο (πλησίον σταθμού Θησείου Η.Σ.Α.Π.). Για να μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις φάσεις του διαγωνισμού, μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και στο facebook event του διαγωνισμού. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ.
Τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα έπαθλα;


Το 121 Words διοργάνωσε έναν νέο μεγάλο λογοτεχνικό διαγωνισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών στις 14 Φεβρουαρίου και προσέφερε στους συγγραφείς που συμμετείχαν τα εξής μοναδικά έπαθλα: - Τα κείμενα των 20 Νικητών θα μεταφραστούν στα αγγλικά, θα εκτυπωθούν σε δίγλωσση συλλογή και θα λάβουν από ένα δωρεάν αντίγραφο. Μέρος των εσόδων από το βιβλίο με τις ιστορίες των νικητών θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», ενώ τα υπόλοιπα έσοδα θα διατεθούν στην ιστοσελίδα “121 Words” και στους συνεργάτες που βοήθησαν αφιλοκερδώς. - Όλοι οι Νικητές θα κερδίσουν και από ένα δωρεάν τρίωρο σεμινάριο δημιουργικής γραφής με εισηγήτρια τη φιλόλογο και συγγραφέα Λυδία Ελιόγλου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου και ώρα 17:00 - 20:00 στον πολυχώρο-καφέ Αθηναίων Πολιτεία στην αίθουσα Δέος (1ος όροφος) και οι νικητές έχουν τη δυνατότητα να φέρουν μαζί τους ένα επιπλέον άτομο της επιλογής τους. Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι ενταγμένο σε ευρύτερη ενότητα σεμιναρίων με τίτλο «Κάνε τις λέξεις σου να μετράνε» και στο πλαίσιό του θα μιλήσουμε για τη σύντομη γραφή και για το πώς γράφουμε μία μικρή ιστορία. - Επιπλέον ο μεγάλος νικητής που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους του κοινού θα κερδίσει και χρηματικό έπαθλο αξίας 121 ευρώ. Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες της ψηφοφορίας, παρακαλούμε διαβάστε την αντίστοιχη ερώτηση. - Η δίγλωσση συλλογή με τίτλο «Μικρή μου Καρδιά – Little Hearts» θα παρουσιαστεί αρχικά στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Fantasmagoria και ύστερα στην Αθήνα στον πολυχώρο-καφέ Αθηναίων Πολιτεία στην αίθουσα Δέος (1ος όροφος). Οι συνδρομητές του 121 Words που διακρίθηκαν θα κερδίσουν τα διπλά έπαθλα, δηλαδή δύο αντίγραφα της δίγλωσσης συλλογής, θα διεκδικήσουν το χρηματικό ποσό των 242 ευρώ. Επιπλέον θα έχουν πρόσβαση και σε ένα μονόωρο σεμινάριο (εξατομικευμένο) εξ αποστάσεως με την εισηγήτρια Λυδία Ελιόγλου. Τα παραπάνω ισχύουν για όσους συγγραφείς ήταν ήδη εγγεγραμμένοι συνδρομητές μας στις 2 Απριλίου, όταν δηλαδή ανακοινώθηκαν οι 20 νικητές και όχι αργότερα. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ.
Ποια ήταν η κριτική επιτροπή;


Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της κριτικής μας επιτροπής που ανέλαβε το έργο της ανάγνωσης και αξιολόγησης των 491 υποψήφιων ιστοριών: Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έργα του περιέχονται σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης.«Το Αγκάθινο Στέμμα» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδος και της Κύπρου από τις εκδόσεις ΕΞΗ. Επίσης είναι αξιολογητής - λογοτεχνικός επιμελητής μυθιστορημάτων στις Εκδόσεις Γράφημα, ενώ παράλληλα συμμετέχει συχνά και ως κριτής σε διαγωνισμούς διηγημάτων και ποίησης. Τέλος, δραστηριοποιείται ως ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και ως αρθρογράφος στις λογοτεχνικές ιστοσελίδες koukidaki, urnovl, tovivlio.net, HuffPost Greece, Nyctophilia.gr και taxidiidewn. Ο Γιώργος Γιώτσας είναι μια σύγχρονη φωνή στη λογοτεχνία του φανταστικού.

Τα διηγήματα του έχουν διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (Diavasame.gr , Ελευθερουδάκης, Ars Nocturna, Συμπαντικές Διαδρομές, Εκδόσεις Μωραϊτης, Εκδόσεις Εντύποις, Eyelands.gr, Παράξενες Μέρες, Περιοδικό Esquire ) όπως και σε διεθνής (Writers Digest USA) και έχουν δημοσιευθεί σε συλλογές νέων λογοτεχνών.

Έχει στο ενεργητικό του 3 προσωπικά βιβλία («Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά»~ Momentum / 2012, «Εκ Νεκρών» ~Λυκόφως / 2015 και «Κάτω από το Κρεβάτι» ~ Λυκόφως /2017) τα οποία έχουν όλα συλλέξει βραβεία και διακρίσεις.

Γράφει με συνέπεια, ενώ κατά καιρούς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περιοδικών όπως το Tv Zapping, το Mystery, η Athens Voice και το Esquire, όπου έχουν φιλοξενηθεί συνεντεύξεις και αφιερώματα. Λυδία Ελιόγλου Η Λυδία Ελιόγλου έχει σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι Εισηγήτρια Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής (με μότο της τη φράση «Κάνε τις λέξεις σου να μετράνε»). Σήμερα εργάζεται στον χώρο της εκπαίδευσης και του βιβλίου, ενώ έχει εργαστεί επί σειρά ετών και ως δημοσιογράφος. Είναι συγγραφέας του θεατρικού έργου Από την παραλία πέρασες;(εκδόσεις Κάπα Εκδοτική), μία παραγωγή του 57ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Στο προσωπικό της λογοτεχνικό blog It’s a matter of poem κείμενα και λογοτεχνικές σημειώσεις συνομιλούν με εικόνες δρόμου. Έμμετρα σατιρικά ποιήματά της, εμπνευσμένα από graffiti, έχουν μεταφερθεί στη θεατρική σκηνή, με την παράσταση (υπό τον γενικό τίτλο) Ριμάζοντας να έχει παρουσιαστεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.