Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Ανακοίνωση Νικητών

Το 121 Words διοργάνωσε έναν νέο λογοτεχνικό διαγωνισμό σε συνεργασία με το Urnovl όπου διακρίθηκαν από την κριτική επιτροπή οι παρακάτω 24 συγγραφείς με αλφαβητική σειρά:

 Χάρις Ακάλλη - Ένα απόγευμα Μαρτίου

► Γιώτα Αλτινίδου - Sally

► Μαίρη Βαβουράκη - Λάθος ευχή

► Μαρία Βαρταμτζίδου - Πολυαγαπημένο μου Μαράκι

► Μαρία Βέρρου - Επιστροφή

► Ελί Ναϊμ Γαττάς - Σημείωμα σε έναν ήρωα

► Κατερίνα Γουλέ - Κάτω από τη γριά ιτιά

► Χρυσούλα Ζαχαριάδη - Μην πας

► Νικόλαος Κακατσάκης - Συστημένη επιστολή

► Μαρία Καλαντζή - Ο Άρτος ημών

► Γιώργος Κλέτσας - Όλα λάθος

► Βίκη Κοσμοπούλου - Συγγνώμη

► Απόστολος Λαμπρινός - Σούζαν

► Κωνσταντίνος Μαρούγκας - Στιγμές ανεστραμμένες

► Ιάσων Μπουικλής - Δίσεκτος

► Ντόρα Παπαγεωργίου - Σε χαρτί τετραδίου, με στυλό μπικ

► Αλεξάνδρα Προβατίδου - Η δεύτερη φορά

► Γιάννης Ρούσος - Θυμάρι ή δεντρολίβανο

► Βίκυ Σπυροπούλου - Κράτα τα

► Ζωή Σταυρίδου - Τι θα γίνεις πριν μεγαλώσεις;

► Μηνάς Τσαμπάνης - Παράκληση από το μέλλον

► Ελευθερία Τσιχλή - Το γάλα σου να πιεις

► Γιώτα Χουλιάρα - Οι κόκκινες μπούκλες

► Ελένη Χριστοφοράτου - Flash Back

Διοργάνωση:

Το 121 Λέξεις είναι μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στη διάδοση της λογοτεχνίας flash fiction. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε, να γράψετε και να δημοσιεύσετε ηλεκτρονικά μικρές ιστορίες των 121 λέξεων ακριβώς.

Ο επίσημος συνεργάτης μας Urnovl είναι μία πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα λογοτεχνίας που προωθεί τη δικτύωση αναγνωστικού κοινού και συγγραφέων.

Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου

Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις 323 υποψήφιες ιστορίες του νέου μας λογοτεχνικού διαγωνισμού με θέμα «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου».

Οι ιστορίες των 24 Νικητών που διακρίθηκαν από την κριτική μας επιτροπή, θα εκτυπωθούν σε συλλογή και θα λάβουν από ένα δωρεάν αντίγραφο. Όσοι είναι συνδρομητές μας και σηματοδοτούνται με μπλε χρώμα θα κερδίσουν και ένα επιπλέον έπαθλο της επιλογής τους. 

Λόγω μεγάλης συμμετοχής για το βραβείο κοινού θα βραβευτούν επιπλέον 3 Νικητές που θα συμπεριληφθούν στη συλλογή και θα κερδίσουν επιπλέον τα παρακάτω:

 Δωροεπιταγή 50 ευρώ από τα Public: Βαγγέλης Νάστος - Μια δόση πεπρωμένου

► Δωροεπιταγή 35 ευρώ από τα Public: Αντώνιος Ευθυμίου - Ετερόχρονη Αλληλογραφία

► Δωροεπιταγή 35 ευρώ από τα Public: Παναγιώτης Βούρος - Ο Ασυγχώρητος

 

Πληροφορίες και Όροι διαγωνισμού

Ποιες είναι οι φάσεις του Διαγωνισμού;


30 Ιουλίου-15 Αυγούστου: Υποβολή ιστοριών για τον διαγωνισμό.

31 Αυγούστου: Ολοκλήρωση ηλεκτρονικής δημοσίευσης των υποψήφιων ιστοριών μέσα στο Urnovl στη συλλογή «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου» και έναρξη αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή.

1-10 Σεπτεμβρίου: Η διαδικασία για την διάκριση του βραβείου κοινού (οι λεπτομέρειες για την διαδικασία θα ανακοινωθούν στη συνέχεια).

15 Σεπτεμβρίου: Ανακοίνωση των 25 νικητών του διαγωνισμού.

4-5 Οκτωβρίου: Η παρουσίαση του βιβλίου κατά τη διάρκεια του ΦantastiCon 2019 - 5o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φανταστικού, που θα πραγματοποιηθεί 4-5 Οκτωβρίου στο κτίριο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Θα μας βρείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου στο περίπτερο του 121 Words Ε-03 στο ισόγειο.

Για να μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις φάσεις του διαγωνισμού, μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και στο facebook event του διαγωνισμού. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ.
Τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα έπαθλα;


Το 121 Words διοργανώνει έναν νέο λογοτεχνικό διαγωνισμό και προσφέρει στους συγγραφείς που θα συμμετάσχουν τα εξής μοναδικά έπαθλα:

- Οι ιστορίες των 24 Νικητών, που θα διακριθούν μέσα από την κριτική μας επιτροπή, θα εκτυπωθούν σε συλλογή και θα λάβουν από ένα δωρεάν αντίγραφο. Οι νικητές θα λάβουν ενημερωτικό email για το πώς μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους.

- Επίσης 1 Νικητής, που θα διακριθεί από το κοινό, θα συμπεριληφθεί στην συλλογή και θα κερδίσει επιπλέον μία δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ για αγορές από τα Public. Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που μπορείτε να διεκδικήσετε το βραβείο κοινού θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Οι συνδρομητές του 121 Words που θα διακριθούν θα κερδίσουν επιπλέον ένα από τα παρακάτω δώρα της επιλογής τους:

- Δωρεάν εκτύπωση 50 τεμαχίων από την συλλογή τους «8 Μικρές Ιστορίες». Για να αξιοποιήσετε αυτό το έπαθλο θα πρέπει να έχετε το Πακέτο Έκδοσης.

- Δωρεάν επιμέλεια κειμένων έως 2.000 λέξεις. Για αυτό το έπαθλο δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάποιο συγκεκριμένο συνδρομητικό πακέτο.

- Δωρεάν μετάφραση στα αγγλικά 6 δημοσιευμένων ιστοριών τους στο 121 Words. Στη συνέχεια οι ιστορίες αυτές θα δημοσιευτούν και στο αγγλικό Urnovl προφίλ του 121 Words. Για αυτό το έπαθλο δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάποιο συγκεκριμένο συνδρομητικό πακέτο.

Τα παραπάνω ισχύουν για όσους συγγραφείς είναι ήδη εγγεγραμμένοι συνδρομητές μας στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή θα ανακοινωθούν οι 25 νικητές και όχι αργότερα. Μάθε πώς μπορείς να γίνεις συνδρομητής μας και να απολαύσεις επιπλέον μοναδικά προνόμια με μόλις 12 ή 24 ευρώ τον χρόνο.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ.
Με ποια κριτήρια έγιναν δεκτές οι ιστορίες;


Οι συγγραφείς μπορούν να υποβάλουν τις ιστορίες τους μέσα από τη φόρμα υποβολής έως τις 15 Αυγούστου, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό:

- Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου». Δεν θέλουμε να περιορίσουμε την φαντασία των συγγραφέων, γι’ αυτό οι ιστορίες μπορούν να είναι είτε βιωματικές, είτε φανταστικές, δηλαδή να ανήκουν σε όλα τα λογοτεχνικά είδη και να απευθύνονται τόσο σε ενήλικο κοινό όσο και σε παιδιά ή εφήβους.

- Κάθε συγγραφέας έχει δικαίωμα να υποβάλει 1 ιστορία για τον διαγωνισμό, η οποία δεν θα πρέπει να έχει δημοσιευτεί ξανά στο 121 Words.

- Οι ιστορίες πρέπει να είναι όλες 121 λέξεων ακριβώς, χωρίς να προσμετράται ο τίτλος (χρησιμοποιούμε το Microsoft Word για την καταμέτρηση των λέξεων).

- Παρακαλούμε ο τίτλος της ιστορίας να διαφέρει από τον τίτλο της συλλογής που είναι «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου».

- Οι ιστορίες θα πρέπει να είναι γραμμένες στα νέα ελληνικά (με ελληνικούς χαρακτήρες και χρήση μονοτονικού συστήματος).

- Εφόσον εγκριθούν, σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια, θα δημοσιευτούν στην ηλεκτρονική συλλογή με τίτλο «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου» μέσα στο Urnovl και οι συγγραφείς θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά.

- Μόλις ολοκληρωθεί η φάση των υποβολών και δημοσίευσης, οι υποψήφιες ιστορίες θα διαβαστούν και θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή, η οποία θα αναδείξει τους 24 Νικητές που θα ανακοινωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου τόσο μέσα από την ιστοσελίδα του 121 Words όσο και στη σελίδα μας στο Facebook.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και δημοσίευσης του 121 Words μπορείτε να δείτε το τμήμα των FAQ's μας. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ.
Ποια είναι η κριτική επιτροπή;


Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της κριτικής μας επιτροπής που ανέλαβε το έργο της ανάγνωσης και αξιολόγησης των 323 υποψήφιων ιστοριών: Η Ευθυμία Δεσποτάκη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, σπούδασε Γεωλογία και Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, εργάζεται στο χώρο της ενέργειας κι είναι ενεργό μέλος της ελληνικής φανταστικής σκηνής από το 2006. Έργα της: Μέσα απ’ το Γυαλί (Α έκδοση: Συμπαντικές Διαδρομές, 2007), Το Ρουμπίνι του Ντεό-Νταό (Ιδιοέκδοση, 2015), Πνεύματα (Mamaya, 2016), Το Βελανιδωτό Διαμαντοτρύπανο (Ιδιοέκδοση, 2016), Το Μαργαριτάρι του Χάρατς (Ιδιοέκδοση, 2017), Μέσα απ' το Γυαλί και άλλες ιστορίες από ημιτελείς Στροφές (Μαμάγια 2017). Η Μαριλένα Μέξη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. H αγάπη και το πάθος της για την ζωγραφική από μικρή ηλικία την οδήγησε να το ακολουθήσει ως επάγγελμα. Εκτός από την μεγάλη της αγάπη για την εικονογράφηση υπάρχει και μια άλλη εξίσου δυνατή, αυτή της συγγραφής. Το 2011 έκδοσε μόνη της το πρώτο της εικονογραφημένο μυθιστόρημα φαντασίας “Αντάρα” και το δεύτερο μέρος, “Νηνεμία.”

Το 2011 ολοκλήρωσε ένα νέο μυθιστόρημα φαντασίας, “Deerward.” Η επιθυμία της είναι να ασχοληθεί επαγγελματικά με την συγγραφή όπως και με την εικονογράφηση. O Ελευθέριος Κεραμίδας γεννήθηκε το 1977. Μεγάλωσε στην Ιθάκη και είναι διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί στις ανθολογίες Θρύλοι του Σύμπαντος Ι και Εφαρμοσμένη μυθομηχανική. Από τις εκδόσεις Mamaya κυκλοφορούν και τα δύο πρώτα βιβλία των «Γιων της Στάχτης», Κοράκι σε άλικο φόντο και Βέλη και κεχριμπαρένιες φλόγες, καθώς και το «Δρυς με Φύλλα Σμαραγδιά».
Ποιοι είναι οι κανόνες της Ψηφοφορίας κοινού;


Ο νικητής του κοινού θα αναδειχτεί μέσα από την ψηφοφορία του κοινού που θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου στις 12 το βράδυ. Στη συνέχεια, η συλλογή του διαγωνισμού θα γίνει μη ορατή για το κοινό, έτσι ώστε να καταμετρήσουμε τις ψήφους και να βρούμε τον νικητή. Ο νικητής του κοινού μαζί με τους 24 νικητές, που θα προκύψουν από την κριτική μας επιτροπή, θα ανακοινωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου. Για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας θα ισχύσουν οι παρακάτω κανόνες:

- Η ψηφοφορία του κοινού θα γίνει μέσα στο Urnovl και συγκεκριμένα στη συλλογή του διαγωνισμού «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου». Κάτω από όλες τις υποψήφιες ιστορίες θα βρείτε το παρακάτω σχόλιο:

- Για να καταχωρηθεί η ψήφος σας, αρκεί να πατήσετε "like" στο συγκεκριμένο σχόλιο. Ο συγγραφέας με τα περισσότερα "like" στις 10 Σεπτεμβρίου στις 12 το βράδυ, θα αναδειχτεί ο νικητής του κοινού.

- Κάθε άτομο μπορεί να ψηφίσει όσους συγγραφείς επιθυμεί για να τους βοηθήσει για αποκτήσουν το χρηματικό έπαθλο.

- Για να λάβει μέρος κάποιος στη ψηφοφορία θα πρέπει να κάνει μία απλή εγγραφή στο Urnovl. Όπως θα διαπιστώσετε δεν μπορείτε να πατήσετε επανειλημμένα το “like” για να αυξήσετε τις ψήφους. Ωστόσο μπορείτε να κάνετε εγγραφή και με διαφορετικό email για να ψηφίσετε τον ίδιο συγγραφέα.

- Οι υποψήφιοι συγγραφείς έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν τον εαυτό τους, εφόσον το επιθυμούν.

- Μπορείτε να κάνετε like στην ιστορία (εννοούμε το like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω από την ιστορία), να αφήσετε το σχόλιά σας και να μας ακολουθήσετε μέσα στο Urnovl, ωστόσο όλα αυτά δεν θα καταμετρηθούν ως ψήφοι.

- Αντίστοιχα δεν έχει κανένα νόημα να κάνετε “dislike” σε κάποια ιστορία, γι’ αυτό θα σας παρακαλούσαμε να το αποφύγετε.

- Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ των συγγραφέων, το έπαθλο θα δοθεί μέσω κλήρωσης που θα γίνει με live video από τη σελίδα μας στο Facebook.

- Όλοι οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου και θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για το πώς μπορούν να παραλάβουν τα έπαθλά τους.

Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε το προσωπικό link της ιστορίας σας μέσα στη συλλογή του διαγωνισμού (παρότι είδατε το παραπάνω βίντεο) ή για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ. Ευχόμαστε εκ των προτέρων σε όλους σας καλή επιτυχία!

1/1

ΧΟΡΗΓΟΙ

Copyright © 2017 - Designed by Vera Kartalou for 121 Words