Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Τέλος Φάσης Υποβολών

Διοργάνωση:

Το 121 Words διοργάνωσε έναν νέο λογοτεχνικό διαγωνισμό σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Anubis και Brain Ware και προσέφερε στους συγγραφείς που θα συμμετείχαν τα εξής μοναδικά έπαθλα:

20 Νικητές θα δουν τις ιστορίες τους να δημοσιεύονται τους επόμενους μήνες στα έντυπα της Brain Ware (πανελλήνιας κυκλοφορίας), όπου θα τις απολαύσει το αναγνωστικό κοινό των περιοδικών. 

Οι νικητές θα παραλάβουν ταχυδρομικώς ένα αντίγραφο του περιοδικού, όπου θα έχει δημοσιευτεί η ιστορία τους. Επίσης θα λάβουν δώρο  από ένα βιβλίο της Anubis με περιεχόμενο από τη μυθοπλασία του φανταστικού.

Επιπλέον, ένας από τους νικητές θα κερδίσει μέσα από live κλήρωση ένα ολοκαίνουριο Android Tablet HUAWEI MediaPad με οθόνη 9,6 ίντσες και τετραπύρηνο επεξεργαστή.

BRAIN WARE_LOGO.png

H Brain Ware είναι κλάδος της Digital Content A.E. και έχει αναπτύξει δυναμική παρουσία στον τομέα των έντυπων εκδόσεων, εκδίδοντας ευρεία γκάμα περιοδικών για Σταυρόλεξα και Sudoku.

Το 121 Words είναι μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στη διάδοση της λογοτεχνίας flash fiction. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε, να γράψετε και να δημοσιεύσετε ηλεκτρονικά μικρές ιστορίες των 121 λέξεων ακριβώς.

Πώς μπορώ να βγω… διπλά κερδισμένος;

Οι συνδρομητές του 121 Words που θα διακριθούν θα κερδίσουν επιπλέον έναν χειροποίητο σελιδοδείκτη από το Mini Cross Stitch by Vera.

 

Μάθε πώς μπορείς  να γίνεις συνδρομητής μας εδώ.

hearts_small2.jpg
ANUBIS_LOGO.jpg

Oι Eκδόσεις Anubis ιδρύθηκαν το 1991 ως κλάδος της Compupress Α.Ε. και σήμερα έχουν καθιερωθεί μεταξύ των δυναμικότερων ελληνικών εκδοτικών οίκων. Tα τελευταία χρόνια οι Eκδόσεις Anubis δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στον χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού.

Οι ιστορίες που υποβλήθηκαν θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται έως τις 10 Μαρτίου και στη συνέχεια θα διαβαστούν από την κριτική επιτροπή, που θα αναδείξει τους 20 Νικητές, οι οποίοι και θα ανακοινωθούν 1η Απριλίου, δηλαδή σε:

Στη σφαίρα του φανταστικού

Στη σφαίρα του φανταστικού

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις 305 υποψήφιες ιστορίες του νέου μας λογοτεχνικού διαγωνισμού με θέμα τη λογοτεχνία του φανταστικού.

Μπορείτε να υποβάλετε όπως πάντα τις ιστορίες σας σε 121 λέξεις ακριβώς από όλα τα λογοτεχνικά είδη προς δημοσίευση μέσα από την φόρμα υποβολής:

 

Πληροφορίες και Όροι διαγωνισμού

Ποιες είναι οι φάσεις του Διαγωνισμού;


31 Ιανουαρίου -21 Φεβρουαρίου: Υποβολή ιστοριών για τον διαγωνισμό.

10 Μαρτίου: Ολοκλήρωση ηλεκτρονικής δημοσίευσης των υποψήφιων ιστοριών μέσα στο Urnovl στη συλλογή «Στη σφαίρα της φαντασίας» και έναρξη αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή.

1 Απριλίου: Ανακοίνωση των 20 νικητών του διαγωνισμού.

7 Απριλίου: Live Κλήρωση ανάμεσα στους 20 νικητές για το Tablet HUAWEI MediaPad κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Για να μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις φάσεις του διαγωνισμού, μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και στο facebook event του διαγωνισμού. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ.
Τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα έπαθλα;


Το 121 Words διοργανώνει έναν νέο λογοτεχνικό διαγωνισμό σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Anubis και Brain Ware και προσφέρει στους συγγραφείς που θα συμμετάσχουν τα εξής μοναδικά έπαθλα:

- 20 Νικητές θα δουν τις ιστορίες τους να δημοσιεύονται τους επόμενους μήνες στα έντυπα της Brain Ware (πανελλήνιας κυκλοφορίας), όπου θα τις απολαύσει το αναγνωστικό κοινό των περιοδικών.

- Επιπλέον οι 20 Νικητές θα λάβουν δώρο από ένα βιβλίο της Anubis με περιεχόμενο από τη μυθοπλασία του φανταστικού.

- Οι νικητές θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά σε ποιο τεύχος θα δημοσιευτεί η ιστορία τους και για το δωρεάν βιβλίο της Anubis, καθώς και για το πως μπορούν να τα παραλάβουν δωρεάν ταχυδρομικώς.

- Επιπλέον, ένας από τους 20 Νικητές θα κερδίσει μέσα από live κλήρωση ένα ολοκαίνουριο Android Tablet HUAWEI MediaPad με οθόνη 9,6 ίντσες και τετραπύρηνο επεξεργαστή.

- Η κλήρωση θα γίνει με live Facebook video κατά τη διάρκεια κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η ακριβή ώρα της κλήρωσης θα ανακοινωθεί στη συνέχεια του διαγωνισμού. Αν ο νικητής μένει στη Θεσσαλονίκη, θα μπορεί να παραλάβει την ίδια μέρα το έπαθλό του. Εάν ο νικητής δεν μπορέσει να παρευρεθεί στη κλήρωση, το Tablet θα του αποσταλεί ταχυδρομικά.

Οι συνδρομητές του 121 Words που θα διακριθούν θα κερδίσουν επιπλέον έναν χειροποίητο σελιδοδείκτη σε ασημί ή μπρονζέ χρώμα από το Mini Cross Stitch by Vera. Τα παραπάνω ισχύουν για όσους συγγραφείς είναι ήδη εγγεγραμμένοι συνδρομητές μας την 1η Απριλίου, όταν δηλαδή θα ανακοινωθούν οι 20 νικητές και όχι αργότερα. Μάθε πώς μπορείς να γίνεις συνδρομητής μας και να απολαύσεις επιπλέον μοναδικά προνόμια με μόλις 12 ή 24 ευρώ τον χρόνο.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ.
Με ποια κριτήρια θα γίνουν δεκτές οι ιστορίες;


Οι συγγραφείς μπορούν να υποβάλλουν την ιστορία τους μέσα από τη φόρμα υποβολής έως τις 21 Φεβρουαρίου, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό:

- Οι ιστορίες θα πρέπει να περιέχουν κάποιο φανταστικό στοιχείο που να τα κατατάσσουν στο είδος της λογοτεχνίας του φανταστικού. Δεν θέλουμε να περιορίσουμε τους συγγραφείς, οπότε η ιστορία τους μπορεί να εξελίσσεται σε οποιαδήποτε περιοχή (πραγματική ή φανταστική) και χρονική περίοδο (παρελθόν, παρόν ή μέλλον), καθώς και να αποτελεί ιστορία επιστημονικής φαντασίας, τρόμου, μυστηρίου ή φαντασίας.

- Κάθε συγγραφέας έχει δικαίωμα να υποβάλει 1 ιστορία για τον διαγωνισμό, η οποία δεν θα πρέπει να έχει δημοσιευτεί ξανά στο 121 Words.

- Οι ιστορίες πρέπει να είναι όλες 121 λέξεων ακριβώς, χωρίς να προσμετράται ο τίτλος (χρησιμοποιούμε το Microsoft Word για την καταμέτρηση των λέξεων).

- Παρακαλούμε ο τίτλος της ιστορίας να διαφέρει από τον τίτλο της συλλογής που είναι «Στη σφαίρα της φαντασίας».

- Οι ιστορίες θα πρέπει να είναι γραμμένες στα νέα ελληνικά (με ελληνικούς χαρακτήρες και χρήση μονοτονικού συστήματος).

- Εφόσον εγκριθούν, σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια, θα δημοσιευτούν στην ηλεκτρονική συλλογή με τίτλο «Στη σφαίρα της φαντασίας» μέσα στο Urnovl και οι συγγραφείς θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά. Καθημερινά θα δημοσιεύονται κατά μέσο όρο 10 ιστορίες, οπότε σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υπομονή σας.

- Μόλις ολοκληρωθεί η φάση των υποβολών και δημοσίευσης, οι υποψήφιες ιστορίες θα διαβαστούν και θα αξιολογηθούν από την εκδοτική ομάδα της Anubis και Brain Ware, η οποία θα αναδείξει τους 20 Νικητές που θα ανακοινωθούν 1η Απριλίου τόσο μέσα από την ιστοσελίδα του 121 Words όσο και στη σελίδα μας στο Facebook.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και δημοσίευσης του 121 Words μπορείτε να δείτε το τμήμα των FAQ's μας. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ.