Οι συνδρομές μας είναι για συγγραφείς και αναγνώστες που αγαπούν τις microfiction ιστορίες 121 λέξεων ακριβώς
Τα πακέτα συνδρομών μας είναι ειδικά σχεδιασμένα να προσφέρουν μοναδικά προνόμια στους λάτρεις του flash fiction

Γίνε συνδρομητής στο 121 Λέξεις

Στήριξε και εσύ την αγαπημένη σου ιστοσελίδα λογοτεχνίας επιλέγοντας να γίνεις συνδρομητής μας και να απολαύσεις μοναδικά προνόμια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το πακέτο που σου ταιριάζει:

 • Ηλεκτρονικός σχεδιασμός έκδοσης συλλογής 8 δημοσιευμένων ιστοριών 121 λέξεων της επιλογής σας  (εξώφυλλο/σελιδοποίηση και DTP)

 • Ειδικές τιμές για έντυπη έκδοση της συλλογής σας

 • Προβολή σας στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας

 • Προσθήκη βιογραφικού σημειώματος στη συλλογή σας στο Urnovl

 • Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς μας πριν την επίσημη ανακοίνωση

 
 • Ηλεκτρονικός σχεδιασμός έκδοσης συλλογής 20 ιστοριών 121 λέξεων της επιλογής σας  (εξατομικευμένο εξώφυλλο/σελιδοποίηση, επιμέλεια και DTP)

 • Ειδικές τιμές για έντυπη έκδοση της συλλογής σας

 • Προβολή σας στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας

 • Προσθήκη βιογραφικού σημειώματος στη συλλογή σας στο Urnovl

 • Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς μας πριν την επίσημη ανακοίνωση

 • Επιμέλεια κειμένων για ιστορίες της επιλογής σας έως 2.000 λέξεις  (διόρθωση/υφολογική και συμβουλευτική)

 • Ειδικές τιμές για επιμέλεια κειμένων ή βιβλίων

 • Προβολή σας στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας

 • Προσθήκη βιογραφικού σημειώματος στη συλλογή σας στο Urnovl

 • Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς μας πριν την επίσημη ανακοίνωση

 • Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής (διάρκειας μίας ώρας) που θα αφορά εξατομικευμένα τον εκάστοτε συγγραφέα και τον τρόπο γραφής του.

 • Ειδικές τιμές για ομαδικά ή ατομικά σεμινάρια δημιουργικής γραφής

 • Προβολή σας στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας

 • Προσθήκη βιογραφικού σημειώματος στη συλλογή σας στο Urnovl

 • Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς μας πριν την επίσημη ανακοίνωση

 • Μετάφραση  5 δημοσιευμένων ιστοριών 121 λέξεων της  επιλογής σας

 • Δημοσίευση των μεταφρασμένων ιστοριών σε νέα  συλλογή  μέσα στο Urnovl στην αγγλική πλατφόρμα του 121 Words

 • Προβολή σας στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας

 • Προσθήκη βιογραφικού σημειώματος στη συλλογή σας στο Urnovl

 • Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς μας πριν την επίσημη ανακοίνωση

Γνώρισε καλύτερα τους συνδρομητές του 121 Words ή στείλε τη δική σου ιστορία μέσα από την φόρμα υποβολής.

 

Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με την παρακάτω φόρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο.

 

Faq's για τα Πακέτα Συνδρομών

►Πακέτο Επιμέλειας

Σε πόσες μέρες παραδίδεται το τελικό κείμενο και με τι τρόπο είναι σημειωμένες οι αλλαγές;


Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά του πακέτου και μας στείλετε ηλεκτρονικά το αποδεικτικό της πληρωμής θα σας δώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της Λυδίας Ελιόγλου, ώστε να έρθετε σε επαφή μαζί της. Η καταμέτρηση των λέξεων γίνεται σε Microsoft Word τηρουμένων σωστά των κενών/space μεταξύ των λέξεων και οι τελικές διορθώσεις των κειμένων εμφανίζονται με μορφή "comments". Κατόπιν παράδοσης του κειμένου σας, λαμβάνετε το τελικό κείμενο σε διάστημα 2-4 ημερών ανάλογα με την έκτασή του.
Πόσο κοστίζει το πακέτο επιμέλειας και ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής;


Η συνδρομή για το πακέτο επιμέλειας είναι ετήσια και ανέρχεται συνολικά στα 12 ευρώ με ΦΠΑ. Για να την αποκτήσετε παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα που βρίσκεται παραπάνω επιλέγοντας το "Πακέτο Επιμέλειας". Στη συνέχεια θα λάβετε αυτόματο email με οδηγίες για την ολοκλήρωση της αγοράς σας και τους τραπεζικούς λογαριασμούς Εθνικής Τράπεζας, Πειραιώς ή Alpha Bank, όπου θα κάνετε την κατάθεση του ποσού. Μόλις ολοκληρωθεί η αγορά σας, η συνδρομή σας τίθεται σε ισχύ για 365 μέρες και έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε τα προνόμια του πακέτου σας όποτε εσείς το επιθυμείτε.
Ολοκλήρωσα την αγορά μου. Τι ακολουθεί;


Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά του πακέτου και μας στείλετε ηλεκτρονικά το αποδεικτικό της πληρωμής, εμείς με τη σειρά μας: 1. Θα σας δώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της Λυδίας Ελιόγλου, ώστε να έρθετε σε επαφή μαζί της όποτε το επιθυμείτε για την επιμέλεια των κειμένων σας. 2. Θα προσθέσουμε το όνομά σας στην ειδική λίστα των επαφών που λαμβάνουν ενημέρωση για τους διαγωνισμούς και τις δράσεις μας πριν τις επίσημες ανακοινώσεις. 3. Θα προσθέσουμε άμεσα (1-2 ημέρες) το όνομα και το link της προσωπικής σας συλλογής στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας, εφόσον έχετε ήδη δημοσιεύσει έστω και μία ιστορία στο 121 Words. 4. Τέλος, εφόσον έχετε ήδη δημοσιεύσει έστω και μία ιστορία στο 121 Words, μπορείτε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα με το βιογραφικό σας. Στη συνέχεια θα το προσθέσουμε άμεσα (1-2 ημέρες) τόσο στο Urnovl όσο και στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας.
Ποιες είναι οι ειδικές τιμές επιμέλειας που προσφέρετε;


Η επιμέλεια των κειμένων γίνεται από τη φιλόλογο, συγγραφέα και επιμελήτρια Λυδία Ελιόγλου. Σε επίπεδο επιμέλειας η διόρθωση αφορά λάθη γραμματικής, συντακτικού και ορθογραφίας, η υφολογική επιπλέον προτάσεις εναλλακτικών διατυπώσεων επί του περιεχομένου και η συμβουλευτική τη δυνατότητα λήψης ενός feedback, το οποίο μπορεί να ζητήσει από την επιμελήτρια ο συγγραφέας, με σκοπό το κείμενό του να συζητηθεί σφαιρικά ως προς τη λογοτεχνικότητά του. Για τα κείμενα εκτός του αρχικού πακέτου ισχύουν ειδικές τιμές επιμέλειας (ανάλογα με την έκτασή τους) κατόπιν απευθείας συνεννόησης με τη Λυδία Ελιόγλου.
Τι ακριβώς περιλαμβάνει το πακέτο επιμέλειας;


Το πακέτο επιμέλειας είναι ένα από τα έξι πακέτα που μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να γίνετε συνδρομητές του 121 Words. Οι συνδρομητές μας απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν την αγαπημένη τους ιστοσελίδα λογοτεχνίας. Επιλέγοντας το πακέτο επιμέλειας, μπορείτε να αποκτήσετε τα παρακάτω: 1. Δωρεάν επιμέλεια κειμένων της επιλογής σας έως 2.000 λέξεις. Η πρόταση αυτή αντιστοιχεί είτε σε ένα ενιαίο κείμενο 2.000 λέξεων, είτε σε περισσότερα μικρότερα κείμενα συνόλου 2.000 λέξεων. Σε επίπεδο επιμέλειας η διόρθωση αφορά λάθη γραμματικής, συντακτικού και ορθογραφίας, η υφολογική επιπλέον προτάσεις εναλλακτικών διατυπώσεων επί του περιεχομένου και η συμβουλευτική τη δυνατότητα λήψης ενός feedback, το οποίο μπορεί να ζητήσει από την επιμελήτρια ο συγγραφέας, με σκοπό το κείμενό του να συζητηθεί σφαιρικά ως προς τη λογοτεχνικότητά του. 2. Ειδική τιμή για επιμέλεια κειμένων ή βιβλίων από τη φιλόλογο, συγγραφέα και επιμελήτρια Λυδία Ελιόγλου (για αναλυτικές πληροφορίες δείτε την επόμενη ερώτηση). 3. Δωρεάν προσθήκη βιογραφικού σημειώματος έως 121 λέξεις στη μακρά περιγραφή της προσωπικής σας συλλογής μέσα στο Urnovl, ώστε οι αναγνώστες να μάθουν περισσότερα για εσάς και τη συγγραφική σας δραστηριότητα. Το βιογραφικό θα πρέπει να είναι γραμμένο σε γ' πρόσωπο ενικού και να ξεκινάει με το όνομά σας, για παράδειγμα « Η Μαρία Παπαδοπούλου...» 4. Προσθήκη του ονόματος, του βιογραφικού και του link της προσωπική σας συλλογής στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας μέσα στην ιστοσελίδα του 121 Words. Επίσης δημιουργία απευθείας link με το βιογραφικό σας. Η παρουσίαση των συγγραφέων γίνεται κατά χρονολογική σειρά και η εικόνα που χρησιμοποιείται είναι αυτή του εξωφύλλου της συλλογής σας. 5. Ηλεκτρονική ενημέρωση τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα από την επίσημη ανακοίνωση για επικείμενους διαγωνισμούς και δράσεις του 121 Words, ώστε να έχετε επιπλέον χρόνο προετοιμασίας.

►Πακέτο Βιβλίων

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το πακέτο βιβλίων;


Το πακέτο βιβλίων είναι ένα από τα έξι πακέτα που μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να γίνετε συνδρομητές του 121 Words. Οι συνδρομητές μας απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν την αγαπημένη τους ιστοσελίδα λογοτεχνίας. Επιλέγοντας το πακέτο βιβλίων, μπορείτε να αποκτήσετε τα παρακάτω: 1. Την ομαδική συλλογή flash fiction με τίτλο «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου» που προέκυψε μέσα από τον νέο λογοτεχνικό διαγωνισμό μας και φιλοξενεί τα κείμενα των 27 συγγραφέων που διακρίθηκαν.
2. Τη microfiction συλλογή με τίτλο " Confessions" που υπογράφουν τα δύο μέλη της δημιουργικής μας ομάδας Βέρα Καρτάλου και Λούις Καχιουτέας. Πρόκειται για μία συλλογή από 24 αγγλικές ιστορίες μαύρου χιούμορ των 12 λέξεων ακριβώς, που συνοδεύονται από 5 σχέδια του Κώστα Φραγκιαδάκη, καθώς και ανάγλυφο εξώφυλλο. 3. Την ομαδική συλλογή flash fiction με τίτλο " Μικρή μου Καρδιά - Little Hearts" που προέκυψε μέσα από τον λογοτεχνικό μας διαγωνισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών και φιλοξενεί στα ελληνικά και στα αγγλικά τα κείμενα των 20 συγγραφέων που διακρίθηκαν. 4. Την ομαδική συλλογή microfiction με τίτλο " Summer Moments" που προέκυψε μέσα από τον καλοκαιρινό λογοτεχνικό μας διαγωνισμό και φιλοξενεί τις αγγλικές ιστορίες 12 λέξεων ακριβώς των 15 συγγραφέων που διακρίθηκαν.
Πόσο κοστίζει το πακέτο βιβλίων και ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής;


Η συνδρομή για το πακέτο βιβλίων είναι ετήσια και ανέρχεται συνολικά στα 12 ευρώ με ΦΠΑ (στο ποσό δεν περιλαμβάνονται έξοδα αποστολής). Για να την αποκτήσετε παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα που βρίσκεται παραπάνω επιλέγοντας το "Πακέτο Βιβλίων". Στη συνέχεια θα λάβετε email με οδηγίες για την ολοκλήρωση της αγοράς σας που θα γίνει απευθείας μέσα από το κατάστημα του aR-Shop. Μόλις ολοκληρωθεί η αγορά σας, η συνδρομή σας τίθεται σε ισχύ για 365 μέρες.

►Πακέτο Μεγάλης Έκδοσης

Πόσο κοστίζει το πακέτο μεγάλης έκδοσης και ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής;


Η συνδρομή για το πακέτο μεγάλης έκδοσης είναι ετήσια και ανέρχεται συνολικά στα 60 ευρώ με ΦΠΑ. Είναι διαθέσιμες και οι παρακάτω εκπτώσεις:

 • Όσοι συγγραφείς έχουν αξιοποιήσει στο παρελθόν ένα πακέτο έκδοσης και έχουν δημιουργήσει έστω και μία συλλογή, έχουν έκπτωση 10 ευρώ.
 • Όσοι συγγραφείς επιθυμούν την αναβάθμιση μίας υπάρχουσας συνδρομής από πακέτο έκδοσης σε πακέτο μεγάλης έκδοσης, έχουν έκπτωση 12 ευρώ.
 • Τα δύο παραπάνω μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.
Για να την αποκτήσετε παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα που βρίσκεται παραπάνω επιλέγοντας το "Πακέτο Μεγάλης Έκδοσης". Στη συνέχεια θα λάβετε email με οδηγίες για την ολοκλήρωση της αγοράς σας, το τελικό ποσό βάσει των παραπάνω εκπτώσεων και τους τραπεζικούς λογαριασμούς Εθνικής Τράπεζας, Πειραιώς ή Alpha Bank, όπου θα κάνετε την κατάθεση του ποσού. Μόλις ολοκληρωθεί η αγορά σας, η συνδρομή σας τίθεται σε ισχύ για 365 μέρες και έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε τα προνόμια του πακέτου σας όποτε εσείς το επιθυμείτε.
Ολοκλήρωσα την αγορά μου. Τι ακολουθεί;


Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά του πακέτου και μας στείλετε ηλεκτρονικά το αποδεικτικό της πληρωμής, εμείς με τη σειρά μας: 1. Θα σας δώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της Βέρας Καρτάλου, ώστε να έρθετε σε επαφή μαζί της όποτε το επιθυμείτε για τον ηλεκτρονικό σχεδιασμό της συλλογής σας. 2. Θα προσθέσουμε το όνομά σας στην ειδική λίστα των επαφών που λαμβάνουν ενημέρωση για τους διαγωνισμούς και τις δράσεις μας πριν τις επίσημες ανακοινώσεις. 3. Θα προσθέσουμε άμεσα (1-2 ημέρες) το όνομα και το link της προσωπικής σας συλλογής στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας, εφόσον έχετε ήδη δημοσιεύσει έστω και μία ιστορία στο 121 Words. 4. Τέλος, εφόσον έχετε ήδη δημοσιεύσει έστω και μία ιστορία στο 121 Words, μπορείτε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα με το βιογραφικό σας. Στη συνέχεια θα το προσθέσουμε άμεσα (1-2 ημέρες) τόσο στο Urnovl όσο και στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας.
Σε πόσες μέρες παραδίδονται τα τελικά αρχεία PDF της συλλογής σας;


Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά του πακέτου και μας στείλετε ηλεκτρονικά το αποδεικτικό της πληρωμής, θα σας δώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της Βέρας Καρτάλου, ώστε να έρθετε σε επαφή μαζί της. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τις ιστορίες που επιθυμείτε να συμπεριληφθούν στη συλλογή, να επιβεβαιώσετε το όνομα ή ψευδώνυμο που θέλετε να αναγράφεται, να επιλέξετε τον υπότιτλο της συλλογής και το κείμενο του οπισθόφυλλου. Μετά θα σας δώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της Λούλας Μιχοπούλου, ώστε να έρθετε σε επαφή μαζί της για τον σχεδιασμό του εξωφύλλου σας. Μετά την ολοκλήρωση της συνεννόησης, λαμβάνετε τα δύο τελικά ηλεκτρονικά αρχεία σε διάστημα 7-10 ημερών (στο ενδεχόμενο επιλογής έντυπης έκδοσης ακολουθεί επιπλέον επικοινωνία).
Τι ακριβώς περιλαμβάνει το πακέτο μεγάλης έκδοσης;


Το πακέτο μεγάλης έκδοσης είναι ένα από τα έξι πακέτα που μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να γίνετε συνδρομητές του 121 Words. Οι συνδρομητές μας απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν την αγαπημένη τους ιστοσελίδα λογοτεχνίας. Επιλέγοντας το πακέτο μεγάλης έκδοσης, μπορείτε να αποκτήσετε τα παρακάτω: 1. Ηλεκτρονικός σχεδιασμός έκδοσης συλλογής 20 ιστοριών (121 λέξεων ακριβώς). Οι ιστορίες δεν είναι απαραίτητο να έχουν δημοσιευτεί πρώτα στο 121 Words. Οι συγγραφείς μπορούν να επιλέξουν τον υπότιτλο της συλλογής τους, το κείμενο του οπισθόφυλλου και το εξώφυλλο που επιθυμούν να σχεδιάσει η Λούλα Μιχοπούλου. Η επιμέλεια των κειμένων γίνεται από την Λυδία Ελιόγλου. Ο ηλεκτρονικός σχεδιασμός πραγματοποιείται από την Βέρα Καρτάλου και αναλυτικότερα περιλαμβάνει τη σελιδοποίηση και το DTP. Στο τελικό στάδιο ο συγγραφέας λαμβάνει δύο αρχεία PDF, εκ των οποίων το ένα είναι άμεσα αξιοποιήσιμο ως e-book και το άλλο είναι έτοιμο να παραδοθεί σε τυπογράφο της επιλογής του προς εκτύπωση. 2. Ειδική τιμή για έντυπη έκδοση της συλλογής σας (για αναλυτικές τιμές και περιγραφή τεχνικών προδιαγραφών δείτε την επόμενη ερώτηση). 3. Δωρεάν προσθήκη βιογραφικού σημειώματος έως 121 λέξεις στη μακρά περιγραφή της προσωπικής σας συλλογής μέσα στο Urnovl, ώστε οι αναγνώστες να μάθουν περισσότερα για εσάς και τη συγγραφική σας δραστηριότητα. Το βιογραφικό θα πρέπει να είναι γραμμένο σε γ' πρόσωπο ενικού και να ξεκινάει με το όνομά σας, για παράδειγμα « Η Μαρία Παπαδοπούλου...» 4. Προσθήκη του ονόματος, του βιογραφικού και του link της προσωπική σας συλλογής στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας μέσα στην ιστοσελίδα του 121 Words. Επίσης δημιουργία απευθείας link με το βιογραφικό σας. Η παρουσίαση των συγγραφέων γίνεται κατά χρονολογική σειρά και η εικόνα που χρησιμοποιείται είναι αυτή του εξωφύλλου της συλλογής σας. 5. Ηλεκτρονική ενημέρωση τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα από την επίσημη ανακοίνωση για επικείμενους διαγωνισμούς και δράσεις του 121 Words, ώστε να έχετε επιπλέον χρόνο προετοιμασίας.
Ποιες είναι οι ειδικές τιμές έντυπης έκδοσης που προσφέρετε και ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές;


Οι συγγραφείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το χρώμα του τίτλου (μωβ, μπλε, κόκκινο) για το εξώφυλλο της συλλογής τους (το έγχρωμο πλαίσιο οριοθετεί απλώς τα σχέδιο και θα αφαιρεθεί στο τελικό εξώφυλλο):

​​​​​​​
​​​​​​​Για να δείτε το αναλυτικό δείγμα της συλλογής, που περιέχει όλες τις σελίδες και αφορά τόσο την έντυπη όσο και την ηλεκτρονική μορφή, παρακαλούμε πατήστε εδώ. Η τιμή για την έντυπη εκτύπωση της συλλογής ανέρχεται στα 2,00€ ανά τεμάχιο και αφορά ελάχιστη παραγγελία των 20 τεμαχίων με τις παρακάτω τεχνικές προδιαγραφές:
 • Διάσταση: 14,5εκ. επί 14,5εκ.
 • Εξώφυλλο - οπισθόφυλλο: έγχρωμο/ 300 γραμμαρίων velvet
 • Εσώφυλλο: λευκό/ 300 γραμμαρίων velvet
 • Σώμα: 44 σελίδες ασπρόμαυρες/ 120 γραμμαρίων ματ γραφής
 • Δέσιμο: κολλητή ράχη
 • Πλαστικοποίηση: ναι
  ​​​​​​​
Η παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνει το ΦΠΑ, την επίβλεψη της εκτύπωσης και προκαταβάλλεται ώστε να δοθεί η παραγγελία στο τυπογραφείο. Στην παραπάνω τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν έξοδα αποστολής. Η παραλαβή της συλλογής μπορεί να γίνει απευθείας από το τυπογραφείο (κέντρο της Αθήνας) ή με κούριερ της επιλογής σας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου. Σημειώνεται ότι το 121 Words δεν θα κάνει εμπορική χρήση (πωλήσεις) των συλλογών που εκδίδονται και δεν διεκδικεί κανένα οικονομικό όφελος από τυχόν οικονομική εκμετάλλευση εκ μέρους των δημιουργών. Τέλος το 121 Words διατηρεί το δικαίωμα να εκτυπώσει έως 4 αντίτυπα των συλλογών με δικά του έξοδα για τη διατήρηση του αρχείου της ιστοσελίδας.
Ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές ανάμεσα στο πακέτο έκδοσης και στο πακέτο μεγάλης έκδοσης;


Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται αναλυτικά οι ομοιότητες και οι διαφορές ανάμεσα στο πακέτο έκδοσης και στο πακέτο μεγάλης έκδοσης:

►Γενικές Ερωτήσεις

Γιατί να γίνω συνδομητής του 121 Words;


Ξεκινώντας την ιστοσελίδα των 121 Words, με στόχο τη διάδοση της flash fiction λογοτεχνίας, είχαμε όνειρό μας τη δημιουργία μίας νέας συγγραφικής κοινότητας, προσφέροντας ένα βήμα συνομιλίας σε συγγραφείς και αναγνώστες. Στο ερώτημα «μα τι να προλάβει να αφηγηθεί κανείς μέσα σε 121 λέξεις;» ανατρέχουμε πλέον σε ένα πλούσιο αρχείο σπουδαίων ιστοριών, τις οποίες συνεχίζουμε να λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση. Φυσικά, η συντήρηση μίας τέτοιας ιστοσελίδας, με προϋπόθεση την άμεση επαφή και επικοινωνία με συγγραφείς και αναγνώστες, απαιτεί χρόνο και κόπο, τα οποία προσφέρονται αφιλοκερδώς από τη δημιουργική ομάδα του 121 Words. Η στήριξή σας μέσω μίας συνδρομής, πέραν των ειδικών προνομίων που σας εξασφαλίζει, σηματοδοτεί και ένα γεγονός: η flash fiction οικογένειά μας μεγαλώνει!
Μπορώ να γίνω συνδρομητής αν δεν έχω δημοσιεύσει ιστορίες στο 121 Words;


Φυσικά μπορείτε να γίνετε συνδρομητής, αν δεν έχετε δημοσιεύσει ιστορίες στο 121 Words. Ωστόσο, αν είσαι συγγραφέας, σε παροτρύνουμε να υποβάλεις τις ιστορίες σου, ώστε να αξιοποιήσεις και τα επιπλέον προνόμια των πακέτων επιμέλειας και έκδοσης, που απολαμβάνουν οι συγγραφείς του 121 Words.
Μπορώ να αλλάξω κάτι από τα πακέτα συνδρομών;


Δυστυχώς δεν γίνονται αλλαγές. Τα πακέτα συνδρομών είναι ειδικά διαμορφωμένα ώστε να προσφέρουν ήδη τις περισσότερες δυνατές επιλογές στο μικρότερο δυνατό κόστος.
Μπορώ να αγοράσω περισσότερα του ενός πακέτα συνδρομών;


Φυσικά και μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα του ενός πακέτα συνδρομών. Κάθε νέο πακέτο που αγοράζετε (ίδιο ή διαφορετικό από το προηγούμενο) ανανεώνει τη διάρκεια της συνδρομής σας για 365 ημέρες με αφετηρία την ημέρα που ολοκληρώθηκε η αγορά του.
Πόσο διαρκούν οι συνδρομές και πώς ανανεώνονται;


Οι συνδρομές του 121 Words διαρκούν για 365 ημέρες με αφετηρία την ημέρα που ολοκληρώθηκε η αγορά τους. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προνόμια του πακέτου σας, όποτε εσείς το επιθυμείτε. Εάν ανανεώσετε εγκαίρως τη συνδρομή σας, τυχόν παροχές από προηγούμενα έτη θα συμπεριληφθούν αθροιστικά.

►Πακέτο Μετάφρασης

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το πακέτο μετάφρασης;


Το πακέτο μετάφρασης είναι ένα από τα έξι πακέτα που μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να γίνετε συνδρομητές του 121 Words. Οι συνδρομητές μας απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν την αγαπημένη τους ιστοσελίδα λογοτεχνίας. Επιλέγοντας το πακέτο μετάφρασης, μπορείτε να αποκτήσετε τα παρακάτω: 1. Μετάφραση 5 δημοσιευμένων κειμένων, δηλαδή ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί πρώτα στο 121 Λέξεις (σε περίπτωση που έχετε δημοσιεύσει παραπάνω από 5 ιστορίες, επιλέγετε εσείς ποιες επιθυμείτε). Η μετάφραση γίνεται από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο της λογοτεχνικής μετάφρασης έχοντας συνεργαστεί με μεγάλους εκδοτικούς οίκους. Στο τελικό στάδιο ο συγγραφέας λαμβάνει τις 5 μεταφρασμένες ιστορίες στα αγγλικά, οι οποίες θα αντιστοιχούν και σε αυτή την περίπτωση σε 121 λέξεις ακριβώς. 2. Δημοσίευση των μεταφρασμένων ιστοριών σε νέα συλλογή μέσα στο Urnovl στην αγγλική πλατφόρμα του 121 Words. Στόχος είναι οι επιλεγμένες σας ιστορίες να διαδοθούν παγκοσμίως σε ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που αγαπάει την flash fiction λογοτεχνία. 3. Δωρεάν προσθήκη βιογραφικού σημειώματος έως 121 λέξεις στη μακρά περιγραφή της προσωπικής σας συλλογής μέσα στο Urnovl, ώστε οι αναγνώστες να μάθουν περισσότερα για εσάς και τη συγγραφική σας δραστηριότητα. Το βιογραφικό θα πρέπει να είναι γραμμένο σε γ' πρόσωπο ενικού και να ξεκινάει με το όνομά σας, για παράδειγμα « Η Μαρία Παπαδοπούλου...» 4. Προσθήκη του ονόματος, του βιογραφικού και του link της προσωπική σας συλλογής στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας μέσα στην ιστοσελίδα του 121 Words. Επίσης δημιουργία απευθείας link με το βιογραφικό σας. Η παρουσίαση των συγγραφέων γίνεται κατά χρονολογική σειρά και η εικόνα που χρησιμοποιείται είναι αυτή του εξωφύλλου της συλλογής σας. 5. Ηλεκτρονική ενημέρωση τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα από την επίσημη ανακοίνωση για επικείμενους διαγωνισμούς και δράσεις του 121 Words, ώστε να έχετε επιπλέον χρόνο προετοιμασίας.
Πόσο κοστίζει το πακέτο μετάφρασης και ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής;


Η συνδρομή για το πακέτο μετάφρασης είναι ετήσια και ανέρχεται συνολικά στα 24 ευρώ με ΦΠΑ. Για να την αποκτήσετε παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα που βρίσκεται παραπάνω επιλέγοντας το "Πακέτο Μετάφρασης". Στη συνέχεια θα λάβετε αυτόματο email με οδηγίες για την ολοκλήρωση της αγοράς σας και τους τραπεζικούς λογαριασμούς Εθνικής Τράπεζας, Πειραιώς ή Alpha Bank, όπου θα κάνετε την κατάθεση του ποσού. Μόλις ολοκληρωθεί η αγορά σας, η συνδρομή σας τίθεται σε ισχύ για 365 μέρες και έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε τα προνόμια του πακέτου σας όποτε εσείς το επιθυμείτε.
Ολοκλήρωσα την αγορά μου. Τι ακολουθεί;


Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά του πακέτου και μας στείλετε ηλεκτρονικά το αποδεικτικό της πληρωμής, εμείς με τη σειρά μας: 1. Θα σας δώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της Βέρας Καρτάλου, ώστε να έρθετε σε επαφή μαζί της όποτε το επιθυμείτε για τον συντονισμό της μετάφρασης των κειμένων σας. 2. Θα προσθέσουμε το όνομά σας στην ειδική λίστα των επαφών που λαμβάνουν ενημέρωση για τους διαγωνισμούς και τις δράσεις μας πριν τις επίσημες ανακοινώσεις. 3. Θα προσθέσουμε άμεσα (1-2 ημέρες) το όνομα και το link της προσωπικής σας συλλογής στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας, εφόσον έχετε ήδη δημοσιεύσει έστω και μία ιστορία στο 121 Words. 4. Τέλος, εφόσον έχετε ήδη δημοσιεύσει έστω και μία ιστορία στο 121 Words, μπορείτε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα με το βιογραφικό σας. Στη συνέχεια θα το προσθέσουμε άμεσα (1-2 ημέρες) τόσο στο Urnovl όσο και στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας.
Σε πόσες μέρες παραδίδονται και δημοσιεύονται τα μεταφρασμένα κείμενα;


Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά του πακέτου και μας στείλετε ηλεκτρονικά το αποδεικτικό της πληρωμής, θα σας δώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της Βέρας Καρτάλου, ώστε να έρθετε σε επαφή μαζί της. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τις ιστορίες που επιθυμείτε να μεταφραστούν και το όνομα ή ψευδώνυμο που θέλετε να αναγράφεται στα αγγλικά. Μετά την ολοκλήρωση της συνεννόησης, λαμβάνετε τα μεταφρασμένα κείμενα σε διάστημα 5-7 ημερών, ενώ ταυτόχρονα δημοσιεύονται σε νέα συλλογή μέσα στο Urnovl στην αγγλική πλατφόρμα του 121 Words και λαμβάνετε email επιβεβαίωσης με το σχετικό link.

►Πακέτο Σεμιναρίου

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το πακέτο σεμιναρίου;


Το πακέτο σεμιναρίου είναι ένα από τα έξι πακέτα που μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να γίνετε συνδρομητές του 121 Words. Οι συνδρομητές μας απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν την αγαπημένη τους ιστοσελίδα λογοτεχνίας. Επιλέγοντας το πακέτο σεμιναρίου, μπορείτε να αποκτήσετε τα παρακάτω: 1. Δωρεάν σεμινάριο δημιουργικής γραφής διάρκειας μίας ώρας. Το σεμινάριο αφορά εξατομικευμένα τον εκάστοτε συγγραφέα και κατά τη διάρκειά του εστιάζουμε μέσα από κείμενά του στον τρόπο γραφής του με στόχο να ενισχυθεί η δημιουργικότητά του. 2. Ειδική τιμή για ομαδικά ή ατομικά σεμινάρια από τη φιλόλογο, συγγραφέα και επιμελήτρια Λυδία Ελιόγλου (για αναλυτικές πληροφορίες δείτε την επόμενη ερώτηση). 3. Δωρεάν προσθήκη βιογραφικού σημειώματος έως 121 λέξεις στη μακρά περιγραφή της προσωπικής σας συλλογής μέσα στο Urnovl, ώστε οι αναγνώστες να μάθουν περισσότερα για εσάς και τη συγγραφική σας δραστηριότητα. Το βιογραφικό θα πρέπει να είναι γραμμένο σε γ' πρόσωπο ενικού και να ξεκινάει με το όνομά σας, για παράδειγμα « Η Μαρία Παπαδοπούλου...» 4. Προσθήκη του ονόματος, του βιογραφικού και του link της προσωπική σας συλλογής στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας μέσα στην ιστοσελίδα του 121 Words. Επίσης δημιουργία απευθείας link με το βιογραφικό σας. Η παρουσίαση των συγγραφέων γίνεται κατά χρονολογική σειρά και η εικόνα που χρησιμοποιείται είναι αυτή του εξωφύλλου της συλλογής σας. 5. Ηλεκτρονική ενημέρωση τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα από την επίσημη ανακοίνωση για επικείμενους διαγωνισμούς και δράσεις του 121 Words, ώστε να έχετε επιπλέον χρόνο προετοιμασίας.
Ποιες είναι οι ειδικές τιμές σεμιναρίων που προσφέρετε;


Το σεμινάριο δημιουργικής γραφής γίνεται από τη φιλόλογο, συγγραφέα και επιμελήτρια Λυδία Ελιόγλου. Το σεμινάριο αφορά βασικές τεχνικές της δημιουργικής γραφής με στόχο την εξέλιξη του ατομικού ύφους του κάθε συγγραφέα. Μαζί μαθαίνουμε μικρά και μεγάλα μυστικά της συγγραφής, έξυπνους τρόπους να αντλούμε έμπνευση χρησιμοποιώντας τόσο τη φαντασία μας όσο και τα βιώματά μας και πως μία ιδέα μετουσιώνεται σε λογοτεχνικό κείμενο. Για σεμινάρια ομαδικά ή ατομικά εκτός του αρχικού πακέτου ισχύουν ειδικές τιμές κατόπιν απευθείας συνεννόησης με τη Λυδία Ελιόγλου.
Ολοκλήρωσα την αγορά μου. Τι ακολουθεί;


Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά του πακέτου και μας στείλετε ηλεκτρονικά το αποδεικτικό της πληρωμής, εμείς με τη σειρά μας: 1. Θα σας δώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της Λυδίας Ελιόγλου, ώστε να έρθετε σε επαφή μαζί της όποτε το επιθυμείτε για το σεμινάριό σας. 2. Θα προσθέσουμε το όνομά σας στην ειδική λίστα των επαφών που λαμβάνουν ενημέρωση για τους διαγωνισμούς και τις δράσεις μας πριν τις επίσημες ανακοινώσεις. 3. Θα προσθέσουμε άμεσα (1-2 ημέρες) το όνομα και το link της προσωπικής σας συλλογής στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας, εφόσον έχετε ήδη δημοσιεύσει έστω και μία ιστορία στο 121 Words. 4. Τέλος, εφόσον έχετε ήδη δημοσιεύσει έστω και μία ιστορία στο 121 Words, μπορείτε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα με το βιογραφικό σας. Στη συνέχεια θα το προσθέσουμε άμεσα (1-2 ημέρες) τόσο στο Urnovl όσο και στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας.
Πόσο κοστίζει το πακέτο σεμιναρίου και ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής;


Η συνδρομή για το πακέτο σεμιναρίου είναι ετήσια και ανέρχεται συνολικά στα 24 ευρώ με ΦΠΑ. Για να την αποκτήσετε παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα που βρίσκεται παραπάνω επιλέγοντας το "Πακέτο Σεμιναρίου". Στη συνέχεια θα λάβετε αυτόματο email με οδηγίες για την ολοκλήρωση της αγοράς σας και τους τραπεζικούς λογαριασμούς Εθνικής Τράπεζας, Πειραιώς ή Alpha Bank, όπου θα κάνετε την κατάθεση του ποσού. Μόλις ολοκληρωθεί η αγορά σας, η συνδρομή σας τίθεται σε ισχύ για 365 μέρες και έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε τα προνόμια του πακέτου σας όποτε εσείς το επιθυμείτε.

►Πακέτο Έκδοσης

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το πακέτο έκδοσης;


Το πακέτο έκδοσης είναι ένα από τα έξι πακέτα που μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να γίνετε συνδρομητές του 121 Words. Οι συνδρομητές μας απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν την αγαπημένη τους ιστοσελίδα λογοτεχνίας. Επιλέγοντας το πακέτο έκδοσης, μπορείτε να αποκτήσετε τα παρακάτω: 1. Ηλεκτρονικός σχεδιασμός έκδοσης συλλογής 8 δημοσιευμένων κειμένων, δηλαδή ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί πρώτα στο 121 Words (σε περίπτωση που έχετε δημοσιεύσει παραπάνω από 8 ιστορίες, επιλέγετε εσείς ποιες επιθυμείτε). Ο ηλεκτρονικός σχεδιασμός πραγματοποιείται από την Βέρα Καρτάλου και αναλυτικότερα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό εξωφύλλου και τη σελιδοποίηση. Στο τελικό στάδιο ο συγγραφέας λαμβάνει δύο αρχεία PDF, εκ των οποίων το ένα είναι άμεσα αξιοποιήσιμο ως e-book και το άλλο είναι έτοιμο να παραδοθεί σε τυπογράφο της επιλογής του προς εκτύπωση. 2. Ειδική τιμή για έντυπη έκδοση της συλλογής σας (για αναλυτικές τιμές και περιγραφή τεχνικών προδιαγραφών δείτε την επόμενη ερώτηση). 3. Δωρεάν προσθήκη βιογραφικού σημειώματος έως 121 λέξεις στη μακρά περιγραφή της προσωπικής σας συλλογής μέσα στο Urnovl, ώστε οι αναγνώστες να μάθουν περισσότερα για εσάς και τη συγγραφική σας δραστηριότητα. Το βιογραφικό θα πρέπει να είναι γραμμένο σε γ' πρόσωπο ενικού και να ξεκινάει με το όνομά σας, για παράδειγμα « Η Μαρία Παπαδοπούλου...» 4. Προσθήκη του ονόματος, του βιογραφικού και του link της προσωπική σας συλλογής στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας μέσα στην ιστοσελίδα του 121 Words. Επίσης δημιουργία απευθείας link με το βιογραφικό σας. Η παρουσίαση των συγγραφέων γίνεται κατά χρονολογική σειρά και η εικόνα που χρησιμοποιείται είναι αυτή του εξωφύλλου της συλλογής σας. 5. Ηλεκτρονική ενημέρωση τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα από την επίσημη ανακοίνωση για επικείμενους διαγωνισμούς και δράσεις του 121 Words, ώστε να έχετε επιπλέον χρόνο προετοιμασίας.
Σε πόσες μέρες παραδίδονται τα τελικά αρχεία PDF της συλλογής σας;


Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά του πακέτου και μας στείλετε ηλεκτρονικά το αποδεικτικό της πληρωμής, θα σας δώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της Βέρας Καρτάλου, ώστε να έρθετε σε επαφή μαζί της. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τις ιστορίες που επιθυμείτε να συμπεριληφθούν στη συλλογή και να επιβεβαιώσετε το όνομα ή ψευδώνυμο που θέλετε να αναγράφεται. Μετά την ολοκλήρωση της συνεννόησης, λαμβάνετε τα δύο τελικά ηλεκτρονικά αρχεία σε διάστημα 5-7 ημερών (στο ενδεχόμενο επιλογής έντυπης έκδοσης ακολουθεί επιπλέον επικοινωνία).
Πόσο κοστίζει το πακέτο έκδοσης και ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής;


Η συνδρομή για το πακέτο έκδοσης είναι ετήσια και ανέρχεται συνολικά στα 12 ευρώ με ΦΠΑ. Για να την αποκτήσετε παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα που βρίσκεται παραπάνω επιλέγοντας το "Πακέτο Έκδοσης". Στη συνέχεια θα λάβετε αυτόματο email με οδηγίες για την ολοκλήρωση της αγοράς σας και τους τραπεζικούς λογαριασμούς Εθνικής Τράπεζας, Πειραιώς ή Alpha Bank, όπου θα κάνετε την κατάθεση του ποσού. Μόλις ολοκληρωθεί η αγορά σας, η συνδρομή σας τίθεται σε ισχύ για 365 μέρες και έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε τα προνόμια του πακέτου σας όποτε εσείς το επιθυμείτε.
Ολοκλήρωσα την αγορά μου. Τι ακολουθεί;


Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά του πακέτου και μας στείλετε ηλεκτρονικά το αποδεικτικό της πληρωμής, εμείς με τη σειρά μας: 1. Θα σας δώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της Βέρας Καρτάλου, ώστε να έρθετε σε επαφή μαζί της όποτε το επιθυμείτε για τον ηλεκτρονικό σχεδιασμό της συλλογής σας. 2. Θα προσθέσουμε το όνομά σας στην ειδική λίστα των επαφών που λαμβάνουν ενημέρωση για τους διαγωνισμούς και τις δράσεις μας πριν τις επίσημες ανακοινώσεις. 3. Θα προσθέσουμε άμεσα (1-2 ημέρες) το όνομα και το link της προσωπικής σας συλλογής στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας, εφόσον έχετε ήδη δημοσιεύσει έστω και μία ιστορία στο 121 Words. 4. Τέλος, εφόσον έχετε ήδη δημοσιεύσει έστω και μία ιστορία στο 121 Words, μπορείτε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα με το βιογραφικό σας. Στη συνέχεια θα το προσθέσουμε άμεσα (1-2 ημέρες) τόσο στο Urnovl όσο και στην ξεχωριστή σελίδα των συνδρομητών μας.
Ποιες είναι οι ειδικές τιμές έντυπης έκδοσης που προσφέρετε και ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές;


Οι συγγραφείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το χρώμα (μωβ, μπλε, κόκκινο) για το εξώφυλλο της συλλογής τους: Για να δείτε το αναλυτικό δείγμα της συλλογής, που περιέχει όλες τις σελίδες και αφορά τόσο την έντυπη όσο και την ηλεκτρονική μορφή, παρακαλούμε πατήστε εδώ. Η τιμή για την έντυπη εκτύπωση της συλλογής ανέρχεται στα 1,60€ ανά τεμάχιο και αφορά ελάχιστη παραγγελία των 20 τεμαχίων με τις παρακάτω τεχνικές προδιαγραφές:

 • Διάσταση: 14,5εκ. επί 14,5εκ.
 • Εξώφυλλο - οπισθόφυλλο: έγχρωμο/ 300 γραμμαρίων velvet
 • Εσώφυλλο: λευκό/ 300 γραμμαρίων velvet
 • Σώμα: 20 σελίδες ασπρόμαυρες/ 120 γραμμαρίων ματ γραφής
 • Δέσιμο: καρφίτσα
 • Πλαστικοποίηση: όχι
Η παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνει το ΦΠΑ, την επίβλεψη της εκτύπωσης και προκαταβάλλεται ώστε να δοθεί η παραγγελία στο τυπογραφείο. Στην παραπάνω τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν έξοδα αποστολής. Η παραλαβή της συλλογής μπορεί να γίνει απευθείας από το τυπογραφείο (κέντρο της Αθήνας) ή με κούριερ της επιλογής σας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου. Σημειώνεται ότι το 121 Words δεν θα κάνει εμπορική χρήση (πωλήσεις) των συλλογών που εκδίδονται και δεν διεκδικεί κανένα οικονομικό όφελος από τυχόν οικονομική εκμετάλλευση εκ μέρους των δημιουργών. Τέλος το 121 Words διατηρεί το δικαίωμα να εκτυπώσει έως 4 αντίτυπα των συλλογών με δικά του έξοδα για τη διατήρηση του αρχείου της ιστοσελίδας.
Ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές ανάμεσα στο πακέτο έκδοσης και στο πακέτο μεγάλης έκδοσης;


Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται αναλυτικά οι ομοιότητες και οι διαφορές ανάμεσα στο πακέτο έκδοσης και στο πακέτο μεγάλης έκδοσης: