Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Διοργάνωση:

Ανακοίνωση Νικητών

Το 121 Λέξεις διοργάνωσε τον δεύτερο λογοτεχνικό του διαγωνισμό σε συνεργασία με το "Will o' Wisps", το ενημερωμένο ηλεκτρονικό περιοδικό του φανταστικού και με την ευγενική χορηγία του "AthensCon" όπου διακρίθηκαν οι παρακάτω συγγραφείς με σειρά δημοσίευσης:

Χρύσα Τριανταφυλλένια - Εκδίκηση

Δημήτριος Γεροπαύλου - Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Άννα Μπακογεώργου - Το Δαχτυλίδι

Νίκος Γαϊτανόπουλος - Τραγούδι

Οι πέντε συγγραφείς κερδίζουν τα εξής μοναδικά έπαθλα:

Μία διπλή διήμερη πρόσκληση για το φετινό συνέδριο ποπ κουλτούρας "AthensCon" που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do στις 2-3 Δεκεμβρίου.  

Επιπλέον, το κείμενό τους θα μεταφραστεί στα αγγλικά από τον επαγγελματία μεταφραστή Ανδρέα Μιχαηλίδη ώστε να το διαβάσει ο θρυλικός John Howe

Τέλος θα λάβουν ένα δωρεάν αντίγραφο από την νέα μας microfiction συλλογή "Confessions".

Το 121 Λέξεις είναι μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στη διάδοση της λογοτεχνίας flash fiction. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε, να γράψετε και να δημοσιεύσετε ηλεκτρονικά μικρές ιστορίες των 121 λέξεων ακριβώς.

Το Will o' Wisps είναι το νέο ηλεκτρονικό περιοδικό του φανταστικού, όπου μπορείτε να διαβάσετε νέα, συνεντεύξεις και ιστορίες, με θεματολογία γύρω από το παραμύθι, τα βιβλία και την τέχνη. Ακολουθήστε και εσείς το μαγικό μονοπάτι της γαλάζιας φλόγας και ταξιδέψτε μέσα από τη σελίδα μας σε κόσμους μαγικούς.

To AthensCon είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ κόμικς και ποπ κουλτούρας της χώρας και θα πραγματοποιηθεί φέτος για τρίτη χρονιά στο κλειστό Παλ. Φαλήρου (Tae Kwon Do) στις 2-3 Δεκεμβρίου. Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό διήμερο γεμάτο εκπλήξεις.

Η συλλογή “25 Ιστορίες επί 121 λέξεις ίσον 3.025” που προέκυψε από τον πρώτο μας λογοτεχνικό διαγωνισμό

Confessions

Μία συλλογή 

λογοτεχνίας microfiction

Τιμή: 2,50 €

     Με χαρά σας παρουσιάζουμε τη δεύτερη συλλογή μας, με τίτλο “Confessions”. Η συλλογή περιέχει 24 ιστορίες των 12 λέξεων ακριβώς γραμμένες στα αγγλικά και συνοδευόμενες από 5 εικονογραφήσεις και ανάγλυφο εξώφυλλο. Η φόρμα είναι εμπνευσμένη από το διεθνές λογοτεχνικό project που υλοποιείται μέσω του Twitter μας, ενώ τα κείμενα υπογράφουν δύο μέλη της δημιουργικής ομάδας του 121 Words.

  Πάρτε, λοιπόν, μία βαθιά ανάσα και βουτήξτε σε έναν κόσμο μετανιωμένων κατά συρροήν δολοφόνων, θανατηφόρων οικογενειών και ανορθόδοξων αγγελιών με χιούμορ τόσο μαύρο όσο και οι… σελίδες του βιβλίου.

Κείμενα:

Βέρα Καρτάλου, Λούις Καχιουτέας

Εξώφυλλο - Εικονογράφηση:

Κώστας Φραγκιαδάκης

Τα έσοδα των βιβλίων θα διατεθούν για την ενίσχυση της ιστοσελίδας

και των συνεργατών που βοήθησαν αφιλοκερδώς. Η αποστολή τους

σε όλη την Ελλάδα γίνεται χάρη στην ευγενική χορηγία του:

Το aR-shop δημιουργήθηκε για να καταστήσει το βιβλίο προσιτό σε όλους, προσφέροντας τις χαμηλότερες τιμές, άψογη προσωπική εξυπηρέτηση και άμεση αποστολή
 

Πληροφορίες κι Όροι διαγωνισμού

Τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα έπαθλα;


Το 121 Λέξεις διοργανώνει τον δεύτερο λογοτεχνικό του διαγωνισμό σε συνεργασία με το "Will o' Wisps", το ενημερωμένο ηλεκτρονικό περιοδικό του φανταστικού και την ευγενική χορηγία του "AthensCon" προσφέροντας στους συγγραφείς που θα συμμετάσχουν τα εξής μοναδικά έπαθλα: - 5 Νικητές θα κερδίσουν μία διπλή διήμερη πρόσκληση για το φετινό συνέδριο ποπ κουλτούρας "AthensCon" που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do στις 2-3 Δεκεμβρίου. - Οι προσκλήσεις είναι ονομαστικές και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα. Οι νικητές θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για το πώς μπορούν να παραλάβουν την πρόσκλησή τους και για τις ώρες προσέλευσης του κοινού στο AthensCon. - Τα νικητήρια κείμενα θα μεταφραστούν στην αγγλική γλώσσα από τον επαγγελματία μεταφραστή Ανδρέα Μιχαηλίδη με σεβασμό στο ύφος του συγγραφέα και στο περιεχόμενο της ιστορίας. Τα μεταφρασμένα κείμενα ενδέχεται να μην είναι 121 λέξεων ακριβώς. - Ο John Howe αναμένει να διαβάσει τα νικητήρια κείμενα κατά τη διάρκεια του AthensCon και να συνομιλήσει με τους συγγραφείς που διακρίθηκαν. Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία για μια ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του σχετικά με την ιστορία τους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου επιτρέποντος του προγράμματος του John Howe. - Οι νικητές θα προσέλθουν αρχικά στο περίπτερο Α16 στο Artist Alley του AthensCon, όπου θα βρίσκονται οι συνεργάτες του 121 Words. Ύστερα θα τους οδηγήσουμε και θα τους συστήσουμε στον ίδιο τον John Howe. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ.
Με ποια κριτήρια θα γίνουν δεκτές οι ιστορίες;


Οι συγγραφείς μπορούν να υποβάλουν τις ιστορίες τους μέσα από τη φόρμα υποβολής έως 9 Νοεμβρίου, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό: - Οι ιστορίες θα πρέπει να ανήκουν στη λογοτεχνία του φανταστικού και να τοποθετούν το θέμα τους στον χώρο του Μύθου, όπου κατοικούν νεράιδες, ξωτικά, δράκοι, νάνοι, μάγοι κ.α. - Κάθε συγγραφέας έχει δικαίωμα να υποβάλει έως 4 διαφορετικές ιστορίες για τον διαγωνισμό, οι οποίες δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιευτεί ξανά στο 121 Λέξεις - Οι ιστορίες πρέπει να είναι όλες 121 λέξεων ακριβώς, χωρίς να προσμετράται ο τίτλος (χρησιμοποιούμε το Microsoft Word για την καταμέτρηση των λέξεων) - Παρακαλούμε ο τίτλος της ιστορίας να διαφέρει από τον τίτλο της συλλογής που είναι “Ιστορίες από τα βάθη του Μύθου” - Οι ιστορίες θα πρέπει να είναι γραμμένες στα νέα ελληνικά (με ελληνικούς χαρακτήρες και χρήση μονοτονικού συστήματος) - Εφόσον εγκριθούν σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια, θα δημοσιευτούν στην ηλεκτρονική συλλογή με τίτλο “ Ιστορίες από τα βάθη του Μύθου” μέσα στο Urnovl και οι συγγραφείς θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά - Μόλις ολοκληρωθεί η φάση των υποβολών, οι υποψήφιες ιστορίες θα διαβαστούν από τη συντακτική ομάδα του Will o' Wisps, και συγκεκριμένα από την Μαριλένα Μέξη, την Άρτεμις Βελούδου και τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, οι οποίοι θα αναδείξουν τους 5 Νικητές - Οι Νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου τόσο μέσα από την ιστοσελίδα του 121 Λέξεις όσο και στη σελίδα μας στο Facebook Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και δημοσίευσης του 121 Λέξεις μπορείτε να δείτε στο τμήμα των FAQ's μας. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ.