top of page
Οι αναγνώστες μας αγαπούν τις μικρές ιστορίες από όλα τα λογοτεχνικά είδη
Ως επίσημοι συνεργάτες του Urnovl εγγυόμαστε τον μέγιστο αριθμό αναγνωστών και προβολής των συγγραφέων μας.

Γιώτα Χουλιάρα | 30.01.2021


Γιώτα Χουλιάρα | Βιογραφικό

Η Γιώτα Χουλιάρα από μικρή λάτρευε τις ιστορίες. Πολλές φορές όταν η ιστορία τελείωνε με τη γνωστή ρήση «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», δημιουργούσε τη δική της συνέχεια.


Κατά τα φοιτητικά της χρόνια ερεύνησε τα σκοτεινά μηνύματα πίσω από τους μύθους και τα παραμύθια, τα οποία προσπάθησε να αποκωδικοποιήσει. Στη πορεία ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή άρθρων και αναλύσεων.


To 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο «Ο βιασμός της Κοκκινοσκουφίτσας – Η σκοτεινή όψη των παραμυθιών» (Εκδόσεις Άλλωστε), το οποίο είναι μια ιστορική έρευνα γύρω από τις αλληγορίες και τα κρυμμένα μηνύματα των παραμυθιών.


Σήμερα αρθρογραφεί για το περιοδικό Plan Be, το γεωπολιτικό portal Geopolitics & Daily News και τη Huffpost.gr. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις μικρές ιστορίες των 121 λέξεων ακριβώς που έχει δημοσιεύσει.



Επίσης έχουμε δημιουργήσει δύο προσωπικές συλλογές της Γιώτας Χουλιάρα με τίτλο «8 Μικρές Ιστορίες». Η κάθε συλλογή που κυκλοφορεί περιέχει οχτώ ιστορίες μικρομυθοπλασίας που έχουν δημοσιευτεί πρώτα στο 121 Words.




Η Γιώτα Χουλιάρα συμμετέχει στην πέμπτη συλλογή με τίτλο «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου», η οποία προέκυψε μέσα από τον νέο μας λογοτεχνικό διαγωνισμό και ξεπέρασε τις 323 συμμετοχές.


Η κριτική επιτροπή και το κοινό ανέδειξαν τις 27 νικητήριες ιστορίες των 121 λέξεων ακριβώς, οι οποίες παρουσιάζονται εδώ και υπόσχονται να σας ταξιδέψουν...

bottom of page